Lördagen den 9 April
En tur ner till hamnen i Dana Point för att se om vi kunde skymta Montazamis båt, men då det visade sig vara en stor hamn blev detta mission impossible. Istället körde vi vidare på magkänslan och hittade en utkiksplats där allt var från ett (nästan) fågelperspektiv. Morgonen bjöd på en grå himmel och småregn och det mesta kändes dystert. Synd då detta annars hade varit en view on point, delux.
Nästa stopp --> Laguna Beach!

Vi fortsatte nu vidare, och helt ovetande om vart vi befann oss körde vi än en gång på magkänslan och slutade upp i ett rikt område i Pellican Hill. Fina bostadsområden, golfbanor och ett blown away resort. Nyfikna som vi var körde vi fram till hotellet och väl där visade det sig vara ett bröllop på gång. Ni vet ett sådant där fint utomhusbröllop som man bara ser på film. Trodde vi.
New Port blev nästa område att besöka! Vi kunde emellan regnskurarna ta oss ut ur bilen, men stunderna då det hände blev inte speciellt långa. Väldigt synd, speciellt för Isabella då hon aldrig tidigare varit i LA eller Kalifornien, och att då få detta som första intryck... ja det gjorde ju inte det hela till det bättre. Jag som höjt hennes förväntningar genom att pratat om alla dessa fantastiska områden och fina kustvägar blev även jag lite nedsänkt då jag denna gång fick en helt annan uppfattning. Att vädret kan göra så mycket. Men men, vädretsmakter rår ingen för och jag hoppas att Isabella någon gång får åka hit igen och ta del av everything that i have fallen in love with. För mina vänner, det finns få platser som gör samma intryck på mig.
Orange County + Jenny = SANT <3
 
 
Balboa Island var en ö som jag bara var tvungen att åka till en gång till. Jag och Josefine var där när vi gjorde vår resa i Augusti förra året och I couldn´t wait to go back there. Tyvärr gav ön inte alls samma intryck på grund av vädret, vilket var en bummer. Men vi fick i vilket fall som helst i oss lite lunch och där efter öns egen specialite, banan doppad i choklad. Mums!
Vi bestämde oss efter detta att vi nu skulle köra raka vägen till Santa Monica. Vädret var ju som det var och vi ville hellre ha mer tid för att strosa runt där. När vi paserade Long Beach såg vi ett stort crowd med människor. Nyfikna som vi var kunde vi ju inte göra något annat än att parkera och ta reda på varför och det var som var på gång. Höga ljud, rök och speciella dofter, vi hade kommit till ett drift race. vi hade prickat in kick-offen till Toyotas Grand Prix of Long Beach Street Course. Ganska coolt ändå!
Klockan började nu bli middagsdags och vi googlade efter något som skulle var bra, billigt och snabbt. Inte många ställen som erbjöd just det som vi efterfrågade så tankarna på en smoothie blev instället vårt sikte. Lyckan blev dock total när Isabella får syn på en Svensk (?!!!??!!!!????????!) pizzarestaurang. Jag menar vad är oddsen? Har tidigare hört talas om att det ska finnas någon/några i Santa Monica-området, men hur sannorlikt är det att vi, utan vetskap, finner detta guldkorn. En hawaii pizza blev det och jag tror aldrig att "svensk" pizza smakat så gott!
När vi tillslut nådde Santa Monica beach så är detta vyn vi möts av. Man kan inte annt än att älska Kalifornien!
Vi checkade in på vårt hotell och började sedan göra oss iordning inför kvällen. Ja den blev något helt annat än vad vi tänkt oss men trots det så fick vi skåda ett och annat känt ansikte. Mer om det i ett annat inlägg. 
 
Puss och kram
 
Balboa Island, California girl, California sunset, Drömmarnas land, Explore, Friends, Laguna, Long Beach, Los Angeles, Mat, Memories For Life, New Port, Orange County, Pellican Hill, Santa Monica, Travel,

1 kommentarer

Josefin

27 Apr 2016 06:52

Riktigt fina bilder! :)

Svar: Tack så jättemycket! Vad glad jag blir :)
Jenny Fridén

Kommentera

Publiceras ej