Tisdag den 11 augusti
Ny dag, nya möjligheter! 
 
Vi tog oss en liten sovmorgon för att vara extra pigga inför kommande dag. Vi gjorde oss iordning och åkte tillbaka till Urth Caffé för att denna morgon ge stället en riktigt chans. Då vi har brottom dagen innan kunde vi idag sätta oss ner och njuta på riktigt. Jag beställde in en yoghurtskål med frukt och müsli, samt en bagel med cream cheese. Måste ju starta dagen med en stadig frukost, det är ju trots allt viktigaste målet. Att smoothien dagen innan var amazing gjorde att vi fick höga förhoppningar inför dagens frukost. Och redan efter första tuggan var jag såld. SÅ HIMLA GOTT!! Ett ställe som jag varmt rekommenderar! Jag menar, titta bara!! Munorgasm bara genom att titta på bilderna <3
Efter en stor och stadig frukost tackade vi för oss och tog oss ner till Santa Monica Beach. Även denna morgon startade något mulen och grå, men vi kunde ändå gå runt på stranden med gott samvete. Stannade för att ta kort på dagens surfare, då vi inte fick några på oss själva (kan ju låtsas som att det är vi som fångar vågorna).
När vädret började klarna upp bestämde vi oss för att hyra cyklar. Jag menar vem har inte drömt att få cyckla från Santa Monica Beach till Venice? Och om drömmar inte är till för att följas så vet jag inte vad, så vi hyrde, och cyklade iväg! DRÖM!
När vi cycklat till Venice och tillbaka var det dags för oss att ta bilen till just Venice. Då vi på måndagen och på förmiddagen denna dag spenderat mest tid i Santa Monica var det dags att ta oss ann Venice på riktigt. Himeln var nu klarblå och solen gassade på, så värmen var olidlig. Men synd att klaga. Att bara gå runt och kika på allt och observera det är nog riktigt våran grej!! Fast kan ju också konstatera att omgivningarna här är lite utöver det vanliga! På vägen ner till Venice Beach gick vi förbi Carroll Canal. Detta var ett oerhört mysigt område som flera filmer spelats in i. Helt fantastiskt att detta söta ställa kan gömma sig mitt emellan (vad man tror är) två vanliga och tråkiga gator. 
Vidare fortsatte vi mot Vanice Beach!! Och det man inte finner här det är inte värt att ha. Människorna, affärerna, maten, atmosfären, ja allt är väldigt, ska se, spännande. Finner inget annat ord än spännande. Att folk går runt nakna som att de inte bekymrar sig alls om morgondagen eller att de säljer marijuana som läkemedel. Ja det händer nog bara här... Eller faktiskt inte, det är bara det att jag inte är van att se detta i lilla Kinna... Tur är väl det. Vi lyckades även komma mitt i en reklamfilmsinspelning. En lång kille tillsammans med sitt barn. Säkert känd och allt, men vet inte vem han är... Kul var det i alla fall!

När vi sett allt (även det vi inte trodde var möjligt) och solen satt sina spår begav vi oss tillbaka emot bilen. Vi kände nu att det var dags att tacka Santa Monica och Venice för allt gott som de gett med sig och ta oss vidare mot nästa stopp. 
 
Något som är himla roligt och lyckat är hur lika jag och Josefine är. Mer om det i ett annat inlägg, men nästa stopp passade verkligen oss. Då vi båda har sett serien The O.C. och älskar den, var det ju ingen fråga om att vi skulle försöka hitta caféet som finns med i den. Och eftersom det var på vägen till där vi skulle övernatt så passade det ju perfekt! För att komma i stämning lyssnade vi på introlåten om och om och om igen, samtidigt som vi hade havet och palmer vid sidan av vägen. Riktig dröm! Lyssna även du på låten och i alla fall låtsas som att du var med oss...
Tyvärr så träffade vi varken på Ryan, Marissa, Seth eller Summer... Men nöjda och starstrucked lämnade vi Redondo Beach med en fortsatt resa mot Laguna Beach. Med musiken på högsta volym körde vi under palmerna och den blå himlen mot vårt nya boende för natten, Laguna Beach. På vägen stannade vi för att köpa med oss lite picknick som vi sedan stannade och avnjöt på just LAGUNA BEACH.
 
För er som känner mig vet att detta, just detta med Laguna och Orange County är en stor dröm för mig som nu gått i uppfyllelse. Och för er andra så får ni just veta. Men min forna gymnasieklass har fått höra om denna plats ett antal gånger då de flesta tal jag höll i skolan på något sätt hade med USA, Kalifornien, Orange County och Laguna Beach att göra. Och nu, äntligen, år 2015 får jag besöka platsen!! <3 SÅ JÄVLA LYCKLIG! Och titta vilken utsikt, vilken vy! Kvällen kunde knappast bli bättre! 
Seriöst ser ni???? Att världen och universum ens kan skapa något så vackert!?!!!
 
Efter vår fabulösa picknick vid solnedgången körde vi de sista minutrarna för att ta oss till vårt nya boende för natten. När vi väl kom fram blev vi så varmt välkomnande så jag blev alldeles varm i hjältat. Att det kan finnas så fina människor <3 
 
Godnatt från ett alldeles underbart Laguna!
California girl, Explore, Friends, Laguna, Los Angeles, Mat, Memories For Life, Travel,
Måndag den 10 augusti
Denna morgon vaknade vi upp i Santa Monica. Wow. Vi gjorde oss snabbt i ordning för att hinna äta frukost innan vår första aktivitet för dagen. Vi åkte till Urth Caffé och beställde varsin take away smoothie för att minimera tiden.
Vi tog sedan bilen ner till stranden för att möta upp vår surflärare. Ja ni läste rätt, SURFlärare. När vi satt och planerade vår resa var vi båda väldigt sugna på att prova på att surfa, och är inte Santa Monica stället för det så vet jag inte vad. Nyfikna och nervösa mötte vi upp vår lärare och tre andra tjejer som också skulle surfa. Första momentet var att få på sig våtdräckten. Kanske inget speciellt, men för mig som aldrig varit nära en sådan förut satte så klart på den åt fel håll... Lagom pinsam, men bidrog i alla fall med några skratt. Nybörjare som vi var fick vi en snabb genomgång av grunderna innan vi begav oss ut i vattnet. Jag som var inställd på att större delar av kursen skulle vara på land blev positivt överraskad då vi redan efter 15 (???) minuter gav oss ann vågorna. Att paddla genom vågor, under vågor och i vågor var ett moment i sig och armarna blev snabbt trötta. Men är man en kämpe så är man. Lärarna hjälpte oss med att berätta när vi skulle "fånga" vågen och pötte oss ut när det var dags. Jag och Josefine kan nog både skriva under på att detta var bland det roligaste vi gjort!! Inte trodde jag att två timmar kunde ge så mycket. På bara TVÅ timmar lärde jag mig, från grunden, till att faktiskt stå upp på brädan. Är ganska inponerad av mig själv faktiskt. Fick dessvärre inga bilder när vi surfade men dessa är bra nog!
En surflektion senare begav vi oss tillbaka till vårt boende för att fräscha upp oss. Två timmar vid stranden och i havet resulterar ju i ganska mycket sand konstigt nog. Så en dusch var ganksa behövligt. 
Klockan började närma sig lunchtid när vi tog oss tillbaka till Santa Monica beach igen. Innan vi gjorde något så satte vi oss ner för att äta. En sallad men denna utsikten, det är inte många gånger i livet man får uppleva. Jag och Josefine satt och pratade om hur himla bra vi faktiskt har det. De var måndag, de flesta hade börjat jobba hemma i Sverige igen men där satt vi. Mitt på en strand i Kalifornien. Ganska underbart faktiskt. 
Efter lunchen vandrade vi vidare mot en utkiksplats som hade vy utöver hela Santa Monica beach. 
Vädret hade nu klarnat upp och värmen var olidlig. Vi tog oss ner för berget och vidare emot piren, den klassiska piren. När vi väl gick omkring där kändes det nästan som att vi medverkade i Hannah Montana the Movie. Ja den utspelar sig ju delvis där. Mäktigt!
Efter att vi länge vandrat runt, njutit och åkt parisehjul satte vi oss ner en stund för att njuta ännu mer. Vi fick utsikt över ett utomhusgym, och är inte detta livet då vet jag inte vad. Hur underbart hade det inte varit att få träna här, med denna utsikten varje dag? Dock kommer det alltid vara en folksamling runt dig, men who cares? Vi gick även ut på stranden där det fanns gungor och ringar. Ja MITT på staranden?!!! Jenny 5 år älskar ju sådant, så gungade sägert i en halv timma <3
Efter att vi hängt vid gungorna ett tag började vi röra oss tillbaka mot bilen. Det hade varit en lång dag med många nya intryck och vi var båda överens om att en middag skulle sitta fint innan vi åkte tillbaka till boendet för att sova.
 
Vi började gå men han inte långt innan vi var tvungna att stanna för att ta fler bilder. Jag menar kan man ens ta för många bilder? Rätt som det var när vi stod och hoppade och fjantade oss kom det fram en okänd kille. Han och hans kompis hade stått och tittat på oss och beslutat sig för att komma fram och fråga om de fick vara med på fotona. Och jag menar, the more the merrier. Så himla kul, spontant och amerikanskt.
Efter photosensationen fortsatte vi vår färd mot bilen. Det dröjde dock inte länge innan vi stannade ytterliggare en gång för att ta fler bilder. Denna gång tyckte Josefine att jag skulle visa upp mina akrobatiska kunskaper... Och om det är sant det man säger, att skratt förlänger livet, då tror jag att jag kommer vara odödlig. 
Josefine skulle även försöka sig på att stå i brygga...
Nästa fotoplats blev i en stol...
När det (äntligen) började mörkna kunde vi med gott samvete sätta oss i bilen. Vi var hungriga men visste inte riktigt vart vi skulle äta. Svaret på den frågan är då alltid Cheescake Factory. Så vi Googlade och åkte till den närmaste restaurangen. Och i väntan på vårt bord gick vi ner till stranden där för att fota lite till.
Efter en helspäckad dag kröp vi ner i sängen och somnade bums! Allt för att vara redo för morgondagen! 
Puss
 
California girl, Explore, Friends, Los Angeles, Mat, Santa Monica, The Cheesecake factory, Travel,
Hej,
Startade veckan med mina pensionärer på vattengympan. Det är inte så mycket för världen egentligen, men myfaktorn är hög och jag gillar det! Saknar allt de gamla som jag jobbade med hemma i Sverige, och då är detta ett bra komplement. 
 
Har druckit en kopp kaffe samtidigt som jag tittade på när H bakade och hade collegefotboll på TVn.
Körde H till dansen och under tiden begav jag mig ut på en springrunda, samt upptäcksfärd.
Imorse efter att jag kört H till skolan mötte jag upp Hanna för frukost. Mysigt sätt att starta morgonen på!
Just nu håller jag på att laga pulled pork. Blev även precis serverade en supergod smoothie av H. Imponerad!
Puss och kram
 
California girl, Everyday life, Friends, Mat, Palo Alto,