Hejsan!

Ett tag sedan sist. Inga stora eller speciella händelser har hänt utan allt rullar på. Skolan rullar på, läxorna ligger på lågvarv, förkylningen är borta, jag har vart på 18 års kalas och imorgon är det redan fredag igen. Alltså inget att klaga på. Några timmar i skolan imorgon och sedan höstlov. Dagen idag har vart händelserik och innehållet ska jag dela med mig av.

Idag har jag vart i Göteborg. Klockan 10 var jag kallad på intervju hos STS på deras huvudkontor. Jag möttes av min kontaktperson och ytterligare en tjej, hon som skulle hålla i intervjun. Tankarna innan intervjun har snurrat åt alla håll och jag har vart nervös för att min engelska inte ska hålla... Vi började att kolla på de papper som jag hade med mig. Det vill säga; hälsoundersökningen, polisregisterutdraget (som förövrigt kom igår, tog ca 1 vecka att få det), kopia på pass och körkort och en underskriven "child reference". Efter det började den del av intervjun som var  på engelska. Det var frågor om mig och varför jag ville åka som Au Pair, hur jag tror att den idealiska värdfamiljen ser ut, hur jag tror att mina dagar kommer att se ut, vad jag tror att jag kommer att ha för uppgifter och hur jag kommer att hantera hemlängtan. Detta var några av de frågor jag fick svara på. Intervjuaren läste också upp olika situationer jag kan komma att ställas inför som Au Pair, och hur jag då tror att jag kommer att reagera och vad jag kommer att göra. Ett exempel var vad jag skulle göra om jag var på en lekplats tillsammans med barnen och någon av dem ramlar och slår sig illa. Jag fick även chans att ställa de frågor jag hade, och eftersom intervjuaren själv hade åkt som Au Pair fyra år tidigare så hade hon svar på allt. Allt från hemlängtan till vad de gjorde på fritiden. Efter intervjun var jag verkligen lätta, det var ju inte alls farligt!  Det kändes väldigt naturligt och det var ju verkligen en försmak av vad som komma skall. Nu har änne en sak bockats av och jag längtar nu mer än någonsin!

 
Kramar
 

Idag är det inte mindre än 235 dagar kvar till studenten och jag har glädjen att berätta att STUDENTMÖSSAN är beställd. Ska bli spännande att se hur den kommer se ut i verkligheten och det är helt galet vad tiden går fort! Alltså om 235 dagar står jag där med mössan på huvudet och är lyckligast i världen.

 
Ha en härlig fredag, Kramar

Hej igen,

För att gå in lite mer i detalj om hälsoundersökningen så började jag med att skriva ut det tillhörande pappret som skulle fyllas i. Jag gick sedan med detta till skolsköterskan på min skola. Detta är ett mycket bra tips för er som har "utbildade sköterskor/läkare" på er skola då du kommer undan med denna del kostnadsfritt. I vanliga fall kan man gå till en vårdcentral för att fylla i detta pappret och då kan det komma att kosta från 300 till 1000 kronor. Det enda som krävs är att skolsköterskan/skolläkaren har en speciell stämpel som visar namn och yrke, detta för att undersökningen skall gälla. Undersökningen i sig var inte speciellt avancerad. Formuläret som skall fyllas i består mestadels av ja och nej frågor. Exempelvis om jag har anorexia (ja/nej), om jag är psykiskt sjuk (ja/nej) eller om jag har AIDS (ja/nej). Alltså omfattar formuläret inga svåra frågor och heller inga provtagningar eller genomgångar av kroppen. Det enda man kollar är längd och vikt, annars bara frågor på pappret.Sammanfattningsvis ganska smärtfri undersökning.  

Beställningen av polisregisterutdrag var heller inte speciellt avancerad. Jag gick in (via mailet jag fått av STS) på polisens hemsida och fyllde i ett formulär. Detta fick jag sedan skriva ut och skriva under förhand och sedan skicka till polisen, via mail eller per post. Efter det betalade jag in avgiften som angavs, då detta ska göras i förhand. Så nu är det bara att vänta på att det ska komma, kunde ta ungefär 2-3 veckor.

Kramar, Jenny