Söndagen den 10 April
Trötta, slitna och ... så är det med fyra timmars sömn vi återuppstår, redo att rocka den sista dagen i LA! Första punkten på vår "att göra" lista: lägga i mer pengar på bilen.
Jag får en önskan uppfylld och vi äter frukost på Urth Caffé. Blev mitt och Josefines stammis-ställe under vår resa förra året så ett återbesök gjorde mig varm i hjärtat. Yoghurt, bär, müsli och bagel, hela min dag var räddad!
Första turistmålet för dagen blev Santa Monica beach och pier. Äntligen hade solen hittat fram och allt var bara sådär fantastikt!
När det är mycket man ska hinna med på samma dag så gäller det att prioritera och vara effektiv. Vi tackade därför Santa Monica och for vidare till Vanice!
Vid lunchtid mötte vi upp Emma för pommes. Emma befinner sig för tillfället i LA där hon pluggar. Hon är vår egen kändisreporter och she is livning the dream. Ganska ballt!
Beverly Hills och Rodeo Drive blev nästa stopp för dagen. Lyxiga bilar, affärer och människor, ja vi var verkligen i kärnan av lyx!
Som om inte Isabella (och jag) haft tur när det kommer till kändisar under hennes vistelse här i USA så stoppade det inte när vi kom till Walk of Fame. Vi hade tydligen prickat in rätt dag för premiären och rödamattan (!?!!!) utav Game of Thrones. Lyxiga bilar, fina klänningar, fotografer och såklart, kändisar. Resans konstaterande: vår karma är god. 
Några stjärnor från Walf of Fame fick vi skåda innan vi gav upp på grund av folkhav. Vi skymtade även Hollywood skylten OCH vittande ett skymmande LA. 
Slutet gott och allting gott. Även denna resa började gå mot sitt slut och fick börja köra mot flygplatsen. Vi packade ur, lämnade nycklarna och sa hej då till vår trogna vän, bilen. Resan till flygplatsen blev via buss och den turen är en historia i sig. Chauffören var knepigaste men också roligaste människan på länge och passagerarna var alla av olika slag. Ett par killar som påminnde om Morgan och Ola-Conny föll in i en äldre, mycket butter man vilket gjorde att hela bussen brast ut i gapskratt. En resa utan dess like med andra ord, men också ett oförglömligt avslut på vår weekend! 
 
Kram
 
Beverly Hills, California girl, Explore, Friends, Hollywood, LAX, Los Angeles, Mat, Memories For Life, Rodeo Drive, Santa Monica, Urth Caffé, Venice, Walk of Fame,
Lördag kväll/natt den 9 April
Vi for fram och tillbaka, stötte på otroliga människor och hängde med Kylie Jenner och Tyga´s vakter. Ja personerna i fråga kunde vi inte skymta, men ändå, helt okej. Tillsammans med en annan svensk och några amerikaner drog vi sent som attan på efterfest i Hollywood Hills. Jag säger bara, OMG! LA, you got me wrapped around your finger. Att komma hit är som att kliva in i en annan värld. En värld som du bara hör talas om men aldrig riktigt tror på. Det här med klubbar, promoters, efterfester, ja det är allt som en stor industri. Skrämmande men också oerhört intressant. I alla fall om man får leva i bubblan för en natt. 
 
Vi kom till ett fyra, möjligen fem våningars hus uppe i Hollywood Hills. Utsikt över hela LA och med en och annan go granne. Huset hade en hiss för att ta sig mellan de olika våningar, och det fanns allt ifrån en stor uteplats med pool, bbq och boxningssäck till ett eget gym. Kända ansikten så som The Weekend rörde sig runt om i huset och det var verkligen en kväll utan dess like!
 
Hemma igen var vi vid fem på morgonen, men inget stoppade oss då vi skulle upp igen om fyra timmar. Är man i LA med pressat tidsschema så är man!
 
Puss 
California girl, Friends, Hollywood, Los Angeles,
Lördagen den 9 April
En tur ner till hamnen i Dana Point för att se om vi kunde skymta Montazamis båt, men då det visade sig vara en stor hamn blev detta mission impossible. Istället körde vi vidare på magkänslan och hittade en utkiksplats där allt var från ett (nästan) fågelperspektiv. Morgonen bjöd på en grå himmel och småregn och det mesta kändes dystert. Synd då detta annars hade varit en view on point, delux.
Nästa stopp --> Laguna Beach!

Vi fortsatte nu vidare, och helt ovetande om vart vi befann oss körde vi än en gång på magkänslan och slutade upp i ett rikt område i Pellican Hill. Fina bostadsområden, golfbanor och ett blown away resort. Nyfikna som vi var körde vi fram till hotellet och väl där visade det sig vara ett bröllop på gång. Ni vet ett sådant där fint utomhusbröllop som man bara ser på film. Trodde vi.
New Port blev nästa område att besöka! Vi kunde emellan regnskurarna ta oss ut ur bilen, men stunderna då det hände blev inte speciellt långa. Väldigt synd, speciellt för Isabella då hon aldrig tidigare varit i LA eller Kalifornien, och att då få detta som första intryck... ja det gjorde ju inte det hela till det bättre. Jag som höjt hennes förväntningar genom att pratat om alla dessa fantastiska områden och fina kustvägar blev även jag lite nedsänkt då jag denna gång fick en helt annan uppfattning. Att vädret kan göra så mycket. Men men, vädretsmakter rår ingen för och jag hoppas att Isabella någon gång får åka hit igen och ta del av everything that i have fallen in love with. För mina vänner, det finns få platser som gör samma intryck på mig.
Orange County + Jenny = SANT <3
 
 
Balboa Island var en ö som jag bara var tvungen att åka till en gång till. Jag och Josefine var där när vi gjorde vår resa i Augusti förra året och I couldn´t wait to go back there. Tyvärr gav ön inte alls samma intryck på grund av vädret, vilket var en bummer. Men vi fick i vilket fall som helst i oss lite lunch och där efter öns egen specialite, banan doppad i choklad. Mums!
Vi bestämde oss efter detta att vi nu skulle köra raka vägen till Santa Monica. Vädret var ju som det var och vi ville hellre ha mer tid för att strosa runt där. När vi paserade Long Beach såg vi ett stort crowd med människor. Nyfikna som vi var kunde vi ju inte göra något annat än att parkera och ta reda på varför och det var som var på gång. Höga ljud, rök och speciella dofter, vi hade kommit till ett drift race. vi hade prickat in kick-offen till Toyotas Grand Prix of Long Beach Street Course. Ganska coolt ändå!
Klockan började nu bli middagsdags och vi googlade efter något som skulle var bra, billigt och snabbt. Inte många ställen som erbjöd just det som vi efterfrågade så tankarna på en smoothie blev instället vårt sikte. Lyckan blev dock total när Isabella får syn på en Svensk (?!!!??!!!!????????!) pizzarestaurang. Jag menar vad är oddsen? Har tidigare hört talas om att det ska finnas någon/några i Santa Monica-området, men hur sannorlikt är det att vi, utan vetskap, finner detta guldkorn. En hawaii pizza blev det och jag tror aldrig att "svensk" pizza smakat så gott!
När vi tillslut nådde Santa Monica beach så är detta vyn vi möts av. Man kan inte annt än att älska Kalifornien!
Vi checkade in på vårt hotell och började sedan göra oss iordning inför kvällen. Ja den blev något helt annat än vad vi tänkt oss men trots det så fick vi skåda ett och annat känt ansikte. Mer om det i ett annat inlägg. 
 
Puss och kram
 
Balboa Island, California girl, California sunset, Drömmarnas land, Explore, Friends, Laguna, Long Beach, Los Angeles, Mat, Memories For Life, New Port, Orange County, Pellican Hill, Santa Monica, Travel,