Tisdagen den 20 Juni
Vi vaknade upp i gryningen. Ja det var svårt att sova längre när solen började gå upp. Öppnade tältet och tog oss till bordet för frukost. Frukosten besod utav sockerflingor och sojamjölk, liksom alla andra morgnar. 
 
Vi gjorde oss sedan iordning, packade ihop tälten och alla lådor ställdes tillbaka i vanen. Ett sista andetag på stradnen samtidigt som jag borstade tänderna. Vilken utsikt. Tänk att få vakna på stranden, och se vågorna utanför "förstret" (läs tältet) varje dag när man vaknar. Ja det var lyx. 
 
Snart var alla redo och på plats i bilen igen, redo att ta emot dagen. Första stoppet blev på ett lokalt shaved ice ställe. Där fick vi erfara shaved ice som är precis som det låter. Fint fint skuren is som man sedan får smaksätta. Om jag inte minns fel så valde jag jordgubb, lilikoi som är passionsfrukt och ananas. Såå gott!
 
 
Längst vägen plockade vi mango, och jag som i vanliga fall inte gillar det var helt sålld. Det var den godaste mango jag någonsin ätit!!
 
Dagen till ära skulle vi snorkla. Något skraj måste jag erkänna att jag var, jag hade ju aldrig gjort detta förut. Och jag som dessutom är rädd för smådjur och fiskar... Nu såhär i efterhand var det bland det häftigaste jag gjort. Att snorkla i kristallklart vatten, titta på fiskar och korallrev, det var riktigt mäktigt. 
 
Vidare besökte vi en lokal coffe and macadamia tasting. Det roliga med denna resa var att vi fick se och uppleva så många lokala och avsides ställen. Höra historier och träffa människor som vi aldrig annars hade träffat. Vi fick alltså smaka på egenodlat kaffe och äta macadamia nätter. Jag lärde mig också att ananas växer på en buske. 
 
Ny dag och nytt duschställe. Ja när man lever campinglivet vet man inte riktigt hur det kommer att se ut med dusch och toaletter. Till vår allas förvåning fanns det vattentoaletter på alla ställen där vi sov. Dock inga duschar. Därför såg Mitchell till att vi åkte till olika stränder där vi kunde duscha innan vi åkte tillbaka till campet för kvällen. Denna kväll avslutade vi med att snorkla lite till men på ett nytt ställe - black sand beach. Här var vattnet något grumligare och mycket kallare, men ändå lika häftigt. Vi fick simma med sköldpaddor. Där efter duschade vi och gjorde oss i ordning för att stå läger på ett nytt ställe. 
 
I tre nätter skulle vi nu sova i en vulkanpark. Ja, som jag tidigare skrivit fanns det en aktiv vulkan på denna ö, och till alla sådanna speciella sevärdheter är amerikanarna väldigt bra på att göra parker. Till middag denna afton blev det pasta med tomatsås!
 
Puss
 
Explore, Friends, Hawaii - Big Island, Memories For Life, Travel, adventures,
Hej på er!
 
Så himla roligt att ni fortfarnade är så många som tittar in trots den frånvaro jag har här. Guld.
 
Frånvaron har sina orsaker och några är att jag numera jobbar de flesta utav dagar samt att vårt internet inte fungerat på ett antal veckor. Men med en ny router hoppas jag på bättre lycka och att jag ska få skrivit färdigt om min resa. Det är i alla fall vad mamma hoppas på, då hon spännt väntar på ett sammanfattning och ett avslut av mitt äventyr. Och vad jag förstått så är det många med henne. Kan väl inte sticka under stolen med att jag också vill ha med allt på ett och samma ställe, så vi gör ett försök igen. Håll ut.
 
Kram
Måndagen den 19 Juni
Vi vaknade, gjorde oss i ordning och gick ner för att äta frukost. Något som är ovanligt i USA är att det ingår frukost, men till vår förvåning gjorde de det på detta hotell. Bonus! Att komma från Sverige och vara van vid maffiga hotellfrukostar till att vakna upp en dag på Hawaii och förvänta sig något liknande är ett misstag jag aldrig mera tänker göra om. Det fanns vitt bröd, sockerflingor och klorblandad juice. Mums! En stabil frukost som vi med all säkerhet (not) skulle stå oss på i flera timmar.
 
Klockan 10 samlades vi på hotellet vi bodde. Totalt visade det sig att vi skulle vara 13 tjejer och en kille på resan. Att poängtera är att killen var guiden, vilket (egnligt honom) gjorde att han hade v'rldens bästa jobb. Olika länder franns representerade i gruppen, men Tyskland hade ett klart övertag. Hälften var tyskar, jag som ensam svensk, och sedan var det också tjejer från bland annat Bracilien, England och Frankrike. Vi började med att presentera oss och gick igenom veckan i helhet, så att alla skulle få sig en bild. Sedan packade vi in allas saker i bilen och körde mot Costco (mataffär). Väl där fick vi hjälpas åt att tömma kärran. Ta ut allas packning igen och bära ut kylboxarna där maten skulle i. Att handla för 13 tjejer och 15 måltider kräver sin planering, men man märkte att Mitchell (tourguiden) hade gjort detta förr. Tror aldrig att jag sett så mycket mat på en och samma gång (med undantag för gången då jag var med familjen och handlade inför Thanksgiving). Vädret var för närvarande kvavt, 35 grader och växlande molnighet. Ja typ så var vädret varje dag. Otroligt varmt. Lite sådär klibbigt och växlande molnighet. Nästan varje dag kom det en liten regnskur, men lika snabbt blev det fint igen. Eftersom ön har en aktiv vulkan samlade det sig lätt moln runt bergen där det ofta förekom regn men även temperaturen var i genomsnitt lägre. 
 
När allt var inhandlat och packningan tillbaka i vagnen var det tid för lunch. Vi körde vi till ett lokalt lunchställe där specialiteten var poke bowl. Detta var en rätt som jag aldrig tidigare hört talas om, men efter denna dag har jag lagt märke till den på flera håll. främst i USA, men också i Sverige. Poke bowl kommer ursprungligen från Hawaii, något som var extra roligt. Rätten ser olika ut men basen består av ris, marinerad, rå fisk och grönsaker. Ett smakprov blev det allt, men slutade med att jag åt lax. 
 
Efter maten satte vi oss i vanen och åkte vidare till campingplatsen. Ribban sattes högt redan första dagen då natten skulle spenderas i ett tält 15 meter ifrån vattenbrynet. Vi packade ur, satte upp tält och delade in oss i sovgrupper. Därefter slängde vi oss i havet innan vi hjälptes vi åt med middagen. Vi gjorde sallad och grillade kyckling!
 
Det blev fort mörkt så redan vid åtta var det pitch black. Vi gick runt med ficklampor för att försöka hitta till toaletten, och skrämde upp varandra med historier. Vi fortsatte att lära känna varandra och njöt av vår första kväll tillsammans. Första dagen började lida mot sitt slut och vi var alla åter spända på vad morgondagen skulle erbjuda!
 
Puss
 
Drömmarnas land, Explore, Friends, Hawaii - Big Island, Mat, adventures, cultures,