Lördag 21 maj
Vaknade upp med något som kändes som feber, hostade upp mig och käkade frukost. Efter det hämtade Helene upp mig och vi mötte Sidsel vid BART stationen - vi skulle in mot stan. Vi var alla lite smått trötta men hade en ledig helg framför oss och dem vill man ta vara på då de inte kommer allt för ofta. Efter nästan ett år känner man att man sett all som måste ses, ätit det man måste äta och gå de gator man borde gå. Men inte då. Denna lördag tänkte vi outside the box och gav oss på ett försök att vara kulturella. MOMA - Museum of Modern Art hade nyligen öppnat upp igen efter tre års renovering och vi hade alla hört gott om detta ställe. Därför blev detta vårt mål för dagen.
 
Innan vi traskade till MOMA behövde jag fylla magen och Helene tömma blåsan. Vi delade på oss och återförenades igen vid Bowl´d Acai, en food truck som säljer mat ur skål. Hade letat upp detta via Instagram och länge suktat efter deras Acai Bowl, nu fick jag äntligen prova! Gott, svalkande och fräsht. Mums!
 
Vidare vandrade vi mot museet där vi några timmar framöver spenderade vår tid. Någon timma efter att vi tagit entré visade det sig vara 5000 människor på plats och man fick där med stänga ner biljettförsäljningnen. Det var alltså fullt, slutsållt, man kunde inte ta in fler. Ganska fräckt. Och vi var där. 
 
Såhär i efterhand kan jag tycka att det presenterades alldeles för mycket fotografier och tavlor. Liksom is this all u got? Sju våningar med konst var i alla fall vad vi fick skåda denna lördag och när vi klev tillbaka ut på San Franciscos gator kännde vi oss alla snäppet mer kulturella. Jag menar inte trodde jag att jag, frivilligt skulle gå på museum. Men vet ni? People change and can suddentley do unexpected things. 
På vägen hem mötte vi hastigt, och lustigt på ett brudpar med dess tärnor och men. Ja, mitt ute på gatan. Du vet aldrig vad du kommer stöta på när du vandrar omkring. 
 
Puss
 
Acai Bowl, California girl, Denmark, Explore, Friends, MOMA, Mat, San Francisco, Sweden,
På morgonen i fredags fick jag reda på att jag hade hela helgen ledig, och vad gör man inte då? Har under mitt år här lärt mig att alla är olika och att min familj inte är speciellt bra på framförhållning. Därför kan det resultera in drastiska ändringar och snabba beslut. Det var alltså bara att tänka om och lista ut vart denna helgen skulle ta mig. 
 
Vid lunchtid tog jag bilen och åkte över till andra sidan Golden Gate. Ja man får ju passa på nu när tiden börjar bli knapp. Vädret var, förutom blåsten, på topp och det blev en riktigt bra dag tillslut!
 
Jag startade med att åka till en fyr som jag sett och hört så mycket om. Ligger bara ett stenkast ifrån Golden Gate bridge och ska ha en fantastisk utsikt. Parkerade, gick ner och väl där inser jag att det är stängt... Bummer... 
Trots detta gick jag omkring och utforskade och hittade allt lite guldklimpar.
Vidare åkte jag till en gömd strand precis vid bron. Någon kilometers promenad off road och sedan var jag framme. Det var alldeles lugnt och fridfullt och du fick en fantastisk vy. Det var skog, det var strand och så var det den där röda bron. Detta är mitt secret escape.
Var ju även tvungen att stanna på ett av de klassiska fotoställena för bron. 
Jag åkte vidare, tillbaka över bron och stannade till vid Palace of Fine Arts. Varit där en gång förut och då var det mulet så fick inte alls något gott intryck. Denna gången var det bättre. 
Instagram och Pinterest är mina absoulta favoriter när det kommer till sociala medier och appar. Följer alldeles för många inspirationskonton på Instagram vilket ibland gör det till en pina att scrolla igenom. Men rätt som det är så dyker det upp en plats som jag faller så mycket för. Nästa stopp blev ett av dem. Lover´s lane vid Presidio är en promenadstig som ligger centralt men i skogen. Försökte att fånga fenomenet på bild, men verkligheten är så mycket finare.
San Francisco bjuder på mycket och branta backar och fina hus, det finns det gott om!
 
Puss och grymt om du tog dig igenom alla bilderna. Inte lätta att bara välja några... 
 
California girl, Drömmarnas land, Explore, Golden Gate, San Francisco,
The week started off with good weather!!
En kväll i veckan hörde vi hur någon ropade och skrek ute på gården. Vid närmare granskning insåg vi att det vad P som spelade TV-spel i gästhuset...
Åkte till Half Moon Bay för att njuta av solen, bara det att när jag väl kom dit så var det fogg överallt. Hade haft klarblå himel hela vägen förutom de sista två minutrarna innan jag var framme. Litterally, de sista två minutrarna. Ja det är väl så, vädret i SF ska man aldrig riktigt lita på. 
Frdag kväll bjöd på bowling tillsammans med Helene, Sidsel och Amanda! 
 
Kram
 
California girl, Denmark, Friends, Half Moon Bay State Beach, Sweden,