Gossip Girl day!
 
Idag var det sista dagen som Evelina skulle vara med mig och som tokiga Gossip Girl fans så hade vi bokat in en guidad tur med samma tema. Klockan 10 fanns vi på plats och var redo att åka. Vi åkte runt Manhattan i buss och besökte de hetaste platserna som du kan se i serien. Det var allt ifrån The Empire Hotel till Met steps. Man kände sig ganska viktig när vi gick och satt på samma platser som Serens, Blair, Cuck och Nate. 
På hotellet, Empire Hotel, hade man så kart en drink uppkallad efter Chuck...
 
Turen var över och vi var lite lagom starstruck. Vi tog oss tillbaka till hotellet för att samla ihop Evelinas saker och ta henne till flygplatsen. Så är det väl, allting har ett slut och Jenny och Evelinas resa i NYC var nu till ända. Men att ha en sådan resepartner som Eve är inte alla förunnat. Så skönt att resa med någon som tänker lika och vill göra samma saker, allt blir så mycket lättare då. Vi har fått sett och gjort så mycket tillsammans och kunde nu skriva detta i vår historia. Vi sa hejdå, kramades och insåg att nästa gång vi skulle ses så skulle vi båda befinna oss i Sverige. Sjukt. Have a safe flight!

Klockan var lunch och jag köpte mig en Acaí bowl. Så gott. Gossip Girl touren hade sitt sista stopp på Grand Central men eftersom vi fick något bråttom tillbaka till hoteller för att Evelina skulle hinna med sitt flyg så blev det ingen närmare titt. Därför gick jag tillbaka för att utforska lite mer. Och gosh var stort det var!
 
Nästa stopp blev Cooper Hewitt Museum. Hade blivit inspirerad av en tjej på Instagram och ville besöka museet. Jag som annars inte är förtjust i museum tyckte detta var speciellt. 
 
Jag vandrade sedan vidare till Central Park och bara tog in så mycket jag kunde och njöt av dess fantastiska omgivning. 
 
Columbus Circle och Trump hotel...
 
Apple´s store at 5th ave är minstsagt unik. Den går undergrund. 
 
Rockefeller Center and surrounded areas
 
New York Public Library
 
Sist men inte minst gick jag förbi New York Times 
 
Hotellet jag bodde på var beläget precis vid Times Square, vilket resulterade i att jag deltog i kaoset varje dag. Aldrig hade jag stannat och utforskat områder men ikväll var tanken att stanna där en stund. Ganska mäktigt att vara på ett ställe när det är pitch dark och ändå tro att det är dagtid då det är så mycket lampor. 
 
Godnatt och p(us)s
 
Central Park, Explore, Gossip Girl, New York City, New York State of Mine, Times Square, Travel, Travel month,
 GODMORGON NEW YORK!!
 
Dagen till ära skulle vi ta oss ann Central Park. Det jag tidigare skymtat från detta park var under fem minuter ett år tidigare då vi stannade under turen vi hade med training school. (Alltså kan vi konstatera att det inte räknas.) 
 
Vi bästämde oss för att äta frukost på Le Pain Quotidien. Vi åt på denna kedjan när vi var i Chicago och ville ha en favorit i repris. Och vem sägen nej när man får Central Park som vy? Nej precis. 
 
Efter frukkost tog vi oss ann parken och gick runt allt. Det var varmt, svettigt men så värt. Vilket fantastiskt ställe. Att det ens är möjligt att i en sådan storstad som NYC kunna ha en park belägen mitt i allt. Det är lungt, det är harmoniskt och det är, tro det eller ej, någorlunda friskt. Du kommer ifrån trafiken, du skymtar vatten och du har träd och öppna gröna gräsmattor omkring. Härligt att få lite kontrast ifrån storstadspulsen. 
 
Lunchen fick Shake Shack stå för! Mc Donalds, BK, In-N-Out och Five Guys, ni kan slänga er i väggen. Just FYI.
 
Sköna skor är ett måste i denna stad eftersom du går, more or less hela tiden. Vi hade nu tagit oss till The High Line och fick nu se en annan del av staden. The High Line är en upphöjd järnväg som idag är omgjord till en lång och smal allmän park. Den är ungefär 2,5 km lång med mycket buskar och växter omkring. 
 
På riktigt, kolla in detta. I en tätbefolkad stad som NYC och som dessutom har snålt med parkering så har man denna lösning. Det jag undrar är hur gör man om personen som har bilen högst upp vill ha ner den?
 
När vi tagit oss till andra sidan var vi i Meatpacking district. Ett mycket lugnare och gemytligare område. Gamla bygnader, mysiga gator, restauranger och en hel del 
 
Längst vägen letade vi även upp Carrie Bradshaw´s trappa från "Sex and the City". Lite lagom starstruck ändå.
 
Temat denna resan (och alla andra för den delen) är ju som alltid mat. Vi har provat det mesta och det går från högt och lågt. Vårt absouluta favvo-ställe denna resa kommer att vara Blue Stone Lane. En Australiensk cafékedja som levererade suverän mat. Hälsoinriktat och där med väldigt inne! Eftersom att bowls i alla dess former är det nya så beställde vi in en sallads bowl och en smoothie bowl.
 
Till efterrätt blev det glass på inget mindre ställe än Magnum. Där fick man komponera sin egen glas, välja choklad och sedan topping innan den kunde avnjutas. Vet att man har haft en pop-up shop i Stockholm tidigare så var så väldans nyfiken på att prova. Eftersom du själv fick välja smaker kunde du inte bli missnöjd. Dessutom ett toppen koncept då det involverar kunden.
 
Vidare vandrade vi runt på Manhattans och Sohos gator. Det var eftermiddag och solen kom allt lägre och lägre. Gatorna började fyllas på med fler människor och det blev allt mer stressat. Evelina hade fått syn på ett foto på Instagram som hon så gärna ville få till själv. Platsen letade vi upp och fotot blev taget.
 
Vi tog oss tillbaka till hotellet för att lämna av påsar och väskor och gjord oss iordning något. Denna kväll hade vi köpt biljetter upp i Rockfeller Center. Vi planerade att åka upp när det fortfarande var ljust och stanna och se solnedgången och även få se staden när det var mörkt. Det visade sig att vi inte var ensamma om denna idé men trots alla människor kom vi upp i tid och hann se alla transformations. SÅ FANTASTISK VACKERT. Detta var ännu ett av mina favorit ögonblick. Denna stad bjöd oss på så mycket. 
Wow vilken avslutning, vilken kväll. Som sagt, att jag älskar att se saker från avstånd gjorde självklart att även detta blev ett av mina favoritställen. Vilken stad, vilka intryck, vilka vyer OCH vilket sällskap jag hade <3
 
P(US)S
 
Central Park, Drömmarnas land, Explore, Friends, Mat, Memories For Life, New York City, New York State of Mine, Soho, The High Line, Travel, Travel month,
Söndagmorgon och vi hade satt klockan trotts utgång kvällen innan, men är man i New York vill man inte sova bort tiden. Jag, som är ett stort fan av gospel hade letat upp en kyrka i Harlem som skulle har gospelgudstjänst. Vi tog Subway till Harlem och väl där fick vi vara med om något helt fantastiskt. Vilken känsla, vilket sväng och VILKEN KÄRLEK. Detta kan (på riktigt) varit en av de häftigaste upplevelserna jag någonsin varit med om! 
 
Efter gudstjänsten åkte vi ner tillbaka och tog oss över till Brooklyn. Letade upp ett lunchställe som visade sig vara ett harmoniskt gay-ställe. Häftig atmosfär men liveband, men med något sämre mat. 
 
Efter maten strosade vi runt i Brooklyn och eftersom det numera var söndag eftermiddag kunna man se flertalet marknader, foodtrucks och retro hak. Det hade blivit mulet men temperaturen var fortfarande hög, så tröja eller jacka var uteslutet även idag. 
 
Vi gick runt, strosade, köpte med oss en kaffe och tog oss ned mot vattnet. Jag som aldrig tidigare varit i New York fann en (en till) ny favoritplats. Right newt to Empire Fulton Ferry fanns ett litet grönområde precis vid Brooklyn Bridge. 
 
Klockan började bli mycket och vi bestämde oss för att ta oss tillbaka mot hotellet. Som alla andra turister var ju även vi tvungna att ta oss över bron, by walking och det var vad vi gjorde. Att hela tiden gå med utsikten av Manhattan och alla skyskrapor gjorde oss speachless. Att jag ryser i kroppen när jag, på avstånd kan skåda höga hus och underbara vyer är något jag upptäckt under året i USA. På sätt och vis är det ju ganska logiskt att jag inte tänkt på det innan då jag iprincip aldrig upplev det innan, men att det skulle bli en av mina passioner var något odd. Men tänk er själva, lika underbart som det är att se en solnedgång försvinna ner i havet mitt under en sensommarkväll, lika fantastiskt finner jag kroppen
 
Eftersom vädret var något mulet bestämde jag mig ganska snabbt att hit skulle jag tillbaka. Jag hade ju trotts allt några dagar kvar i NYC och detta var definitivt ett ställe jag skulle till igen.
 
VI kom tillbaka till hotellet, hämtade Emmas saker och sa hejdå till henne då hon skulle tillbaka hem till sin värdfamilj. Kvällen var fortfarande någorlunda ung så jag och Evelina tog oss ut igen för att äta lite middag. Vi gick gata upp och gata ner och kunde inte bestämma oss så tillslut köpte vi med oss mat ifrån Whole food och satte oss ute i en park. Vi diskuteradeallt vi varit med om och hur fantastiskt livet är. Att vi två skulle få några fler dagar tillsammans i denna staden var något vi skulle utnytja och sent glömma och därmed la vi upp planen för morgondagen. Just när vi sitter och äter konstaterar Eve att vi sitter precis nedanför Fredrik Eklunds gamla lya. Lya och lya, låt mig säga LYX lägenhet. För de som kollat på Million Dollar Listing New York kan kanska komma ihåg att man kan, genom Fredriks fönster skymta ett stort klocktorn. Detta gjorde även nu. Vi spekulerade vilken bygnad han kan ha bott i och kom fram till att världen är ganska sjuk. På många sätt. Något jag inte tänker gå in på mer. 
 
Med detta sagt säger vi godnatt!

P(US)S
 
Brooklyn Bridge, Drömmarnas land, Explore, Friends, Memories For Life, New York City, Travel, Travel month,