Fredag den 8 April
Med alldeles för få timmars sömn vaknade vi upp på hotellet i Anaheim. Någonting sa mig att denna helg inte hade de bästa förutsättningarna för att ta ikapp sömn, men vad gjorde det när vi hade den mest episka helgen framför oss? Dagen med stort D var äntligen här och vi skulle göra det alla barn (och vuxna) någon gång har drömt om, besöka Disneyland! 
 
En heldag där hade vi framför oss och ruset och känslorna som sprudlade omkring i kroppen går inte att sätta ord på. Det började med att man fick ta en buss från parkeringen för att komma in till själva parken. Väl där fanns det två olika parker att välja mellan, Disneyland Park och Disney California Adventure Park. Då vi hört att Disneyland Park skulle vara "mer klassisk" och förknippad med allt som du tänker på när det kommer till Disney blev det denna park som vi spenderade dagen på. Slott, prinsessor, Musse & Mimmie, parader, attraktioner, musik, mat och butiker, ja det fanns ALLT! 
 
Det första vi gjorde när vi kom innanför parkens grindar var att hitta oss ett par öron. Jag, menar man kan ju inte vara på Disneyland utan att ha ett par Mimmie öron?!! Därefter letade vi upp ett ställe för att äta frukost!
Mätta och belåtna ställde vi oss i kö till vår första attraktion. Vi visste inte vad som komma skulle men kön var lång så vi antog att det var något bra. Under tiden som vi väntade stod vi och tittade på alla som köade för att ta kort med Elsa ifrån Frozen. Vi konstaterade att det var lite komiskt att även vuxna människor stod i kö för att ta ett seriöst kort. Jag menar det är after all bara en tecknad filmkaraktär? Men trots allt så är det ju väldigt bra gjort och de var ju så fantastistk vackra. Hur som helst, när det var vår tur att gå innanför dörrarna till vår första attraktion inser vi att lika väl kunde skrattat oss själva i ansiktet. Vi hade köat i 30 minuter BARA för att ta kort med olika prinsessor... Innanför stod nämligen Snövit, Ariel och Askungen som alla var redo ett ta individuella foton tillsammans med dig. Med skratten i halsen fick vi glatt ta kort med de olika prinsessorna och vi kunde nu konstatera att vi var som alla andra. Vi köade för att ta kort med prinsessorna, två tjejer på 20 år. 
Sedan var det dags att ta oss ann de "riktiga" attraktionerna, något som inte gjorde oss besvikna! Det var högt och lågt, spännande och läskigt, snabbt och fridfullt, ja änn en gång, det fanns ALLT! 
Tiden var inne och det var dags att fånga slottet på bild. Slottet, slottet och kaffe, slottet och Isabella, slottet och Jenny, slottet med Isabella och Jenny, ja vi ville ju ha med allt. Dessutom träffade vi en trevlig (något efterhängsen) man/fotograf som knäppte några bilder och även lärde mig om några inställningar på kameran. Ett kort blev snart 100 och allt var frid och fröjd. Jag är nog allt lite kär i denna magical world.

vandringen fortsatte. Nya byar att upptäcka, nya attraktioner att erfara och nya butiker att gå lost i. 


Till och från under dagen stötte vi på regn och vad passade då  inte bättre än dessa?
Vid lunchtid tog vi en pause och bestämde oss för att kolla in showen som was about to start. Det var en story bakom hela uppträdandet med inslag av olika nummer iform av sång och dans. Till detta unnade vi oss en bakad potatis som lunch.
Eftermiddagen besod av ännu mer exploring, men också en fan-träff med ingen mindre än Musse Pigg!

Efter musse pannkakor till frukost blev det under eftermiddagen ett måste att prova musse glassen. Mums!

Next upp var undervattensbåt och Star Wars!
Det började nu bli mörkt ute och alla radade upp sig efter gatorna. Det var dags för kvällens parad. Floats och alla Dinsey karaktärer skulle bjuda på underhållning. Fantastiskt upplägg och en underbar syn, man blir nog aldrig för gammal för Dinsey.
Som om inte dagen och detta var nog avslutades kvällen med fyverkerier över slottet. Det var som en skådespel. Allt som jag tidigare har dröm om gick i uppfyllelse och jag fick med glädje dela denna dagen med en av mina närmsta komisar from home. Trots lite regn var denna park värd all tid och alla pengar. Disneyland will forever be in my heart <3
 
LOVE <3
California girl, Disneyland, Explore, Friends, Los Angeles, Mat, Memories For Life, Travel,