Söndag 3 April
Vi hade en hel dag framför oss (förutom jobb vid sex-tiden) och vi ville ta vara på den till fullo. Vi köpte med oss snacks innsn vi hämtade upp Evelina vid tågstationen för att sedan köra in till San Francisco. Vi började med att visa Pier 39 och sedan Fishermans Waft. Det blev några timmar där innan vi tog oss vidare till Ghirardelli Square - ett litet torg med lokala butiker och restauranger, och så även orsaken till varför vi var där - glassen. Något som vi också bara, helt apropå fick vittna var inspelningen av amerikanska Master Chef. Sjukt häftigt. Kan nästan också garantera att vi är med i programmet... 
Glassen satt som en smäck och vi hade fått nog av kändis-tittandet, då gick vi för att hyra cyklar. Vi skulle nu nämligen ge oss ut på äventyr- cykeltur över Golden Gate bron!
Vädret visade sig inte ifrån den bästa sidan denna förmiddag. det blåste kallt och dimman låg över bron som en mössa. Men det är ju så med San Francisco, när du minst anar det så växlar vädret om. Det kan där jag bor vara 25 grader och strålande sol, men så fort du kommer in till city så önsakr du att du tog på din långbyxor och vinterjacka då kylan slår dig rakt i ansiktet. 
Så fort vi kom över på andra sidan bron bestämde solen sig för att titta fram och det belv genast mycket varmare. Vi stannade längst vägen för att fotografera och vi kan nu alla tre säga att vi cyklat över Golden Gate bron (även fast det var andra gången för mig). Man får en helt annan upplevelse av både staden, människorna och turisthaken om man upplever det via cykeln. Alltså ett varmt tips för er som ska till San Francisco - hyr en cykel!
 
Väl över på andra sidan bron bestämde vi oss för att fortsätta vår tur ner till hamnen och Susalito. Blev alldeles kär då jag var där helgen innan, så sa inte nej till ett återbesök. 
Lite mat i magen fick vi också...
När klockan närmade sig fem var det dags att åka tillbaka igen då jag lovat att jobba kväll. TIll vår förtjusning så gick det att ta båt tillbaka till Fishermans Warf, med cyklarna, vilket passade oss perfekt både på grund av trötthet och tidsbrist. Inte nog med att vi slapp cyckla hela vägen tillbaka, vi bjöds också på en fantastisk utsikt. Har alltid viljat åka båt och få se staden ifrån vatten-sidan, något som jag nu kan checka av!
Trötta och nöjda kom vi hem, lagade mat till kidsen och somnade sedan gott efter en heldag inne i San Francisco!
 
Puss och Kram
 
 
California girl, Explore, Fishermans Warf, Friends, Ghirardelli, Golden Gate, Mat, Pier 39, San Francisco, Sausalito,

1 kommentarer

Sanna

22 Apr 2016 23:16

Jag har också cyklat över Golden Gate för två år sedan när vi var på roadtrip i USA och det var en väldigt trevlig upplevelse :)
Slapp ni att ha cykelhjälm? För vi hyrde cyklar på samma ställe som ni och det verkade mer eller mindre obligatorisk med hjälm och personalen där satte tillochmed hjälmarna på huvudet och knäppte dem åt oss så det gick minsann inte att slippa undan, haha!

Svar: Nej men så kul!! Haha denna gången behövde vi faktiskt inte ha hjälm. Men liknande din upplevelse så var vi också mer eller mindre påtvingade att ha hjälm en annan gång jag hyrde cykel i SF. Knepigt, undra varför? Man kände ju sig inte alls som en turist ;)
Jenny Fridén

Kommentera

Publiceras ej