GODMORGON NEW YORK!!
 
Dagen till ära skulle vi ta oss ann Central Park. Det jag tidigare skymtat från detta park var under fem minuter ett år tidigare då vi stannade under turen vi hade med training school. (Alltså kan vi konstatera att det inte räknas.) 
 
Vi bästämde oss för att äta frukost på Le Pain Quotidien. Vi åt på denna kedjan när vi var i Chicago och ville ha en favorit i repris. Och vem sägen nej när man får Central Park som vy? Nej precis. 
 
Efter frukkost tog vi oss ann parken och gick runt allt. Det var varmt, svettigt men så värt. Vilket fantastiskt ställe. Att det ens är möjligt att i en sådan storstad som NYC kunna ha en park belägen mitt i allt. Det är lungt, det är harmoniskt och det är, tro det eller ej, någorlunda friskt. Du kommer ifrån trafiken, du skymtar vatten och du har träd och öppna gröna gräsmattor omkring. Härligt att få lite kontrast ifrån storstadspulsen. 
 
Lunchen fick Shake Shack stå för! Mc Donalds, BK, In-N-Out och Five Guys, ni kan slänga er i väggen. Just FYI.
 
Sköna skor är ett måste i denna stad eftersom du går, more or less hela tiden. Vi hade nu tagit oss till The High Line och fick nu se en annan del av staden. The High Line är en upphöjd järnväg som idag är omgjord till en lång och smal allmän park. Den är ungefär 2,5 km lång med mycket buskar och växter omkring. 
 
På riktigt, kolla in detta. I en tätbefolkad stad som NYC och som dessutom har snålt med parkering så har man denna lösning. Det jag undrar är hur gör man om personen som har bilen högst upp vill ha ner den?
 
När vi tagit oss till andra sidan var vi i Meatpacking district. Ett mycket lugnare och gemytligare område. Gamla bygnader, mysiga gator, restauranger och en hel del 
 
Längst vägen letade vi även upp Carrie Bradshaw´s trappa från "Sex and the City". Lite lagom starstruck ändå.
 
Temat denna resan (och alla andra för den delen) är ju som alltid mat. Vi har provat det mesta och det går från högt och lågt. Vårt absouluta favvo-ställe denna resa kommer att vara Blue Stone Lane. En Australiensk cafékedja som levererade suverän mat. Hälsoinriktat och där med väldigt inne! Eftersom att bowls i alla dess former är det nya så beställde vi in en sallads bowl och en smoothie bowl.
 
Till efterrätt blev det glass på inget mindre ställe än Magnum. Där fick man komponera sin egen glas, välja choklad och sedan topping innan den kunde avnjutas. Vet att man har haft en pop-up shop i Stockholm tidigare så var så väldans nyfiken på att prova. Eftersom du själv fick välja smaker kunde du inte bli missnöjd. Dessutom ett toppen koncept då det involverar kunden.
 
Vidare vandrade vi runt på Manhattans och Sohos gator. Det var eftermiddag och solen kom allt lägre och lägre. Gatorna började fyllas på med fler människor och det blev allt mer stressat. Evelina hade fått syn på ett foto på Instagram som hon så gärna ville få till själv. Platsen letade vi upp och fotot blev taget.
 
Vi tog oss tillbaka till hotellet för att lämna av påsar och väskor och gjord oss iordning något. Denna kväll hade vi köpt biljetter upp i Rockfeller Center. Vi planerade att åka upp när det fortfarande var ljust och stanna och se solnedgången och även få se staden när det var mörkt. Det visade sig att vi inte var ensamma om denna idé men trots alla människor kom vi upp i tid och hann se alla transformations. SÅ FANTASTISK VACKERT. Detta var ännu ett av mina favorit ögonblick. Denna stad bjöd oss på så mycket. 
Wow vilken avslutning, vilken kväll. Som sagt, att jag älskar att se saker från avstånd gjorde självklart att även detta blev ett av mina favoritställen. Vilken stad, vilka intryck, vilka vyer OCH vilket sällskap jag hade <3
 
P(US)S
 
Central Park, Drömmarnas land, Explore, Friends, Mat, Memories For Life, New York City, New York State of Mine, Soho, The High Line, Travel, Travel month,

Kommentera

Publiceras ej